Duurzame materialen

Er is een groeiend aantal om op duurzame wijze te genieten op het water. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een milieubewust alternatief voor antifouling onder de boot, voor elektrisch varen of alternatieve brandstoffen-, of gebruik van duurzame materialen bij vervanging van je zeil of (kite)surf of uitrusting.

Foto: Impacd Boats

Welke materialen zijn een duurzame keuze voor de watersporter

De ontwikkelingen op het gebied van duurzaam materiaal gebruik in de watersportwereld hebben in de afgelopen jaren een vlucht genomen. Er wordt bij het ontwerp van nieuwe vaartuigen steeds meer rekening gehouden met duurzaamheid en voor bestaande vaartuigen zijn er ook veel manieren om te verduurzamen.

Hierdoor wordt de impact van de watersporter op de waternatuur verkleind en het circulair gebruik van grondstoffen vergroot. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van hergebruikte materialen voor de stoffering op je boot, het gebruik van een composttoilet aan boord of het kiezen voor elektrische aandrijving.

Heb jij zelf een idee of initiatief of aanvullende informatie over het onderwerp, neem contact op met info@waterrecreatienederland.nl