Duurzame voorzieningen

Waar kun je je elektrische vaartuig opladen en je vuilwatertank legen, welke jachthaven heeft een Blauwe Vlag, hoe kunnen bruggen en sluizen duurzamer worden beheerd.

Foto: Provincie Zuid-Holland

Hoe kunnen we voorzieningen verder verduurzamen?

Naast gedrag en materiaalgebruik zijn voorzieningen ook bepalend voor duurzame waterrecreatie. In een groeiend aantal provincies, gemeentes, havens wordt gewerkt aan het verduurzamen van voorzieningen voor watersporters. Verschillende gemeentes hebben bijvoorbeeld elektrische laadpalen geplaatst.

Nederland telt inmiddels ook 130 jachthavens met de Blauwe Vlag en daarbij ook meer dan 50 stranden die ook deze vlag mogen vliegen.

De Blauwe Vlag is een internationale milieu onderscheiding en een erkenning voor de inspanningen die worden geleverd op het vlak van milieu- en duurzaamheidsmanagement.

(Vaarweg) beheerders zetten in op het verduurzamen van de vaarwegeninfrastructuur. Bij beheer, onderhoud en renovatie wordt steeds meer klimaatneutraal en circulair gewerkt.

Heb jij zelf een idee of initiatief of aanvullende informatie over het onderwerp, neem contact op met info@waterrecreatienederland.nl