Dat onze leefomgeving onder druk staat en duurzaamheidsmaatregelen hard nodig zijn, is een belangrijke boodschap die tijdens het WK Zeilen wordt uitgedragen. De dreiging is al vaker geuit: als we niets doen aan de vervuiling van de oceaan drijft er in 2050 meer plastic in de oceaan dan er vissen in zwemmen.

Footprint

De Nederlandse organisatie van het WK Zeilen beschikt dan ook over een duurzaamheidsmanager, die nauw samenwerkt met de duurzaamheidsafdeling van World Sailing. Ook de internationale zeilfederatie heeft duurzaamheid hoog in het vaandel. Samen maken deze organisaties keuzes die de footprint van het evenement zo laag mogelijk houden, daarbij ligt de nadruk op plastic en het niet inzetten van plastic, maar daar blijft het niet bij.

Duurzaamheidsmaatregelen

Zo heeft het evenement heeft op verschillende vlakken maatregelen genomen om de footprint zo laag mogelijk te houden, bijvoorbeeld door het inzetten van een waterstof generator op de Kite locatie en het uitdelen van herbruikbare waterflesjes van gerecycled materiaal. Afval van bezoekers en deelnemers wordt tot het minimum beperkt en  beach clean ups en city clean ups worden georganiseerd.

Klik hier voor meer informatie over de duurzaamheidsmaatregelen bij het evenement:

WK Zeilen in Scheveningen 10 – 20 Augustus 2023

Nieuws & evenementen