Op woensdag 3 april wordt er een Infra Lunchlezing over duurzaam en circulair beton georganiseerd. Sinds begin dit jaar wordt met regelmaat de focus op materialen (asfalt, hout) gelegd. Hiernaast wordt inzicht gegeven in hoe het gebruik van materialen kan bijdragen aan het verduurzamen van de infra-sector . In maart en april staat beton centraal. 

Tijdens deze lunchlezing zijn er drie betrokkenen uit het netwerk die vanuit hun eigen organisatie en expertise ingaan op circulariteit en duurzaamheid in relatie tot beton:

  • Peter Rasker, directeur TNO en voorzitter Beton innovatieloket, over de rol van het loket bij het meer duurzaam innoveren bij de toepassing van beton.
  • Kurt Meijer, senior projectleider Waterschap Noorderzijlvest, over hoe de inkoopstrategie circulaire bruggen en viaducten helpt om de duurzaamheidsdoelen van het waterschap te realiseren.
  • Felix Leenders, constructeur en betonexpert bij Van Hattum en Blankevoort over de toepassing van geopolymeerbeton met praktijkvoorbeelden bij de Galgenveldbrug in Amsterdam en de vispassage bij IJmuiden

Deelnemen kan via de website van Platform WOW.

© Afbeelding boven: Platform WOW

Nieuws & evenementen