http://subsidie-recreatie-bewegen-zuid-holland

Vanaf 1 april is ruim €1 miljoen subsidie beschikbaar om gezond bewegen en recreëren in Zuid-Holland te stimuleren. Gedeputeerde Staten hebben dit op 7 maart besloten. De provincie vindt het belangrijk dat iedereen vanaf de voordeur, om de hoek of in een recreatiegebied heerlijk kan én meer gaat bewegen. Ook wil de provincie graag de gezondheidsverschillen in Zuid-Holland verkleinen door meer beweegmogelijkheden te bieden voor groepen die nog achterblijven.

Zes subsidiemogelijkheden

Er kan subsidie worden aangevraagd voor 6 doelen.

  • Waterrecreatieprojecten starten die bijdragen aan een gastvrij en beleefbaar water en een slim en veilig waternetwerk.
  • Een beweegvriendelijke leefomgeving stimuleren, waardoor meer inwoners georganiseerd of ongeorganiseerd kunnen bewegen en de gezondheidsverschillen tussen groepen kleiner worden.
  • Sport- en beweegaanbod in de openbare ruimte versterken, in recreatiegebieden of op sportlocaties.
  • Sportactiviteiten voor mensen met een beperking organiseren.
  • Breed toegankelijke side-events bij grote, bestaande sportevenementen ontwikkelen.
  • De aanleg van nieuwe ruiter- of menpaden, ruitersporen of een ruiterknooppuntensysteem.

Enkele voorbeelden van eerder toegekende projecten: een zintuigentuin in Mookhoek, verschillende sport- en beweegpleinen, beweegroutes en skateparken in Leiden, Vlaardingen, Gorinchem, Schiedam, Dordrecht, Goeree Overflakkee, Maassluis en Hillegom, Nieuwkoop en Krimpen aan den IJssel.

Lichaam en geest

Gedeputeerde Anne Koning, Sport en Recreatie: “Sporten en bewegen is niet alleen goed voor je lichaam, het is ook heel goed voor je geest. Je voelt je er gelukkiger en gezonder door. Wij willen daarom zoveel mogelijk Zuid-Hollanders stimuleren om te bewegen: of dat nu is om de hoek, in een recreatiegebied of op een sport. Voor jong en oud, wie je ook bent. Juist als je het meest nodig hebt, is het voordeel het grootste.”

Meer informatie

Bekijk de openstellingsbesluiten vanaf 20 maart en vraag per 1 april subsidie aan via: www.zuid-holland.nl/subsidie-sportenrecreatie.

© foto boven: Provincie Zuid-Holland/Stephan Tellier

Nieuws & evenementen