Donderdag 16 november vond de uitreiking van de negende Boat Builder Awards plaats in het Scheepsvaartmuseum in Amsterdam. De spotlight van de uitreiking van dit jaar was gericht op duurzaamheid. Een aantal awards hadden daarom een duurzaam tintje. Dit reflecteert de verschuivende focus naar meer milieuvriendelijke ontwerpen en toepassingen.

Het Nederlandse IMPACD Boats uit het Friese Woudsend heeft de prijs voor ‘Eco-focused Boat of the Year’ in de wacht gesleept. Met hun IMPACD 570, een 3D geprinte sloep van gerecycled plastic,  mogen zij zich een jaar lang ‘Boat of the Year’ noemen. De missie van IMPACD Boats is om de watersport te verduurzamen. Met initiatieven zoals de IMPACD 570 wordt dragen zij bij aan de verduurzaming van de watersport. Vorig jaar schopte IMPACD het al tot de finale. Dit jaar had de jury het volgende te zeggen:

IMPACD Boats made it to the finalist stage of this category in 2022 and we’ve watched their progress since as they have taken 3D printed boats into mainstream production and sales. The 570 is IMPACD’s sixth highly practical model. Well researched sustainable practices are embedded in this start-up’s activities, making it our stand-out choice this year.

Naast deze prijs werden er ook prijzen uitgereikt voor duurzaam project van het jaar, supply chain samenwerkingen voor zowel boten als superyachts en de ‘customer of tomorrow award’.

© foto: IMPACD Boats

Nieuws & evenementen