Circulariteit en duurzaamheid worden steeds belangrijker. Iedereen krijgt er mee te maken, zo ook ondernemers in de gastvrijheidssector.

Circulaire Initiatieven in Friesland

Binnen de provincie Friesland leeft de ambitie om in 2025 één van de meest circulaire regio’s te zijn. Hiermee willen zij een voorbeeld zijn voor de volgende generatie. Om ondernemers hierin wegwijs te maken, te inspireren en te ondersteunen, zijn er een aantal initiatieven opgezet waaraan kan worden deelgenomen. Hieronder een kort overzicht van komende initiatieven voor ondernemers in de gastvrijheidssector.

Green key/ blauwe vlag traject

Het green key/ blauwe vlag traject is erop gericht om met jouw onderneming een duurzaam keurmerk te behalen. Bovendien hechten gasten steeds meer waarde aan betekenisvol, puur, lokaal en duurzaam. Dit keurmerk is een mooie inspiratiebron en instrument om met jouw onderneming een kwaliteitsslag te maken binnen deze waarden. Green key/ Blauwe vlag zijn dé duurzaamheid labels in de gastvrijheidssector. Dit traject start al op 14 september en zal doorgaan tot en met 13 december. De sessies zullen deel fysiek en deels online plaatsvinden. Meer informatie en aanmelden kan via de website van Circulair Friesland.

Circulair AAN!

Circulair AAN! is een training die erop is gericht om te kijken waar jouw onderneming staat en hoe duurzaam ondernemen nog meer kan worden doorgevoerd. Dit project georganiseerd wordt vanuit het Actieplan Circulair Gastvrijheidssector.  Aan de hand van een analyse wordt er gewerkt aan uw doelen en ambities. Aanmelden en uitgebreidere informatie kan via het programma Circulair AAN! Let op: er is maar plek voor maximaal 10 ondernemingen en de eigen bijdrage is € 299,-

Innovate Friesland

Tijdens dit evenement nemen Friese start- ups jou met veel enthousiasme mee in hun circulaire plannen. Een aantal ondernemingen en start-ups komen samen voor een goede dosis inspiratie en kennisuitwisseling. Voor een uitgebreid programma en het reserveren van een plek, kun je hier terecht.

Op een andere manier bijdragen?

Van 7 tot en met 14 oktober vind in 9 Friese gemeenten opruimfestijn Skjin Wetter plaats. Hierbij kunnen clubs, verenigingen, scholen of andere organisaties deelnemen. Meer informatie vind je op onze evenementenpagina en aanmelden kan via de website van ‘Samen Fryslâns Schoon.

 

© foto: Circulair Friesland

Nieuws & evenementen