Clean up on Tour gaat weer van start. Op 23 maart, nationale opschoondag, is de eerste stop van de tour in Almere. In de eerdere twee versies werden er 1.663 en 2.700 kilo aan afval uit het water gevist.  

In Almere kunt u op een SUP stappen en gedurende een twee uur durende tocht alles uit het water vissen wat daar niet hoort. Wilt u wel meedoen maar heeft u nog geen ervaring met suppen? Dat is geen probleem, want er zijn ervaren instructeurs aanwezig om u op weg te helpen.  

Om opruiming zo veel mogelijk aan te moedigen is er ook een competitief element aan de Clean up on Tour. Aan het einde van elke ‘Clean up’ dag wordt de totale hoeveelheid afval gewogen. Hieruit ontstaat een rangschikking per locatie per team. Tijdens de afsluitende Clean up on Tour dag, op 20 september 2024, wordt het winnende team van dat jaar bekend gemaakt. 

Deelname aan de clean up tour is gratis en alle materialen worden beschikbaar gesteld. De verschillende groepen bestaan maximaal uit 16 personen. U dient minimaal 18 jaar oud te zijn om mee te mogen doen. 

Data en locaties

De tour stopt natuurlijk niet in Almere. Er zijn meerdere plekken waar de tour langskomt. Kijk voor het volledige overzicht op de website van Clean Up on Tour.  Hier kunt u zich ook gelijk inschrijven om deel te nemen aan een van de tourdagen. 

© Afbeelding: Clean Up on Tour  

Nieuws & evenementen