De laatste dag (7 april) van de Week van de Duurzame Waterrecreatie staat in het teken van Duurzaam doen. Samen met de gedeputeerde Jeanette Baljeu van de provincie Zuid-Holland worden watersporters, ondernemers en beleidsmakers opgeroepen om de waterrecreatie verder te verduurzamen. Met de lancering van de website www.duurzamewaterrecreatie.nl en publicatie van onder andere nieuwe artikelen,  infographics en kaartviewers tijdens de Week van de Duurzame Waterrecreatie zijn er veel mogelijkheden in beeld gebracht om hiermee aan de slag te gaan. 

‘Wat doe jij?’ om te verduurzamen

De dag staat in het teken van de vraag ‘Wat doe jij?’ waarbij iedereen wordt uitgedaagd drie duurzame acties te bedenken voor komend watersportseizoen. De vraag is niet alleen voor de watersporter bestemd, maar ook ondernemers, beleidsmakers en bestuurders worden uitgedaagd om na te denken over welke duurzame acties zij kunnen uitvoeren komend seizoen.

Duurzaam doen in Delfshaven

De afsluiting van de Week van de Duurzame Waterrecreatie vond plaats in de provincie Zuid-Holland. Gedeputeerde Jeanette Baljeu ging in Delfshaven in Rotterdam in gesprek met Sander Schillemans van Sportvisserij Zuidwest Nederland over de actie Vang5 en loodvrij vissen, met Richard Hardiman van RanMarine over de WasteShark en met Wesley dos Santos van iKapitein over hoe zijn klanten kunnen genieten van het water en tegelijkertijd ook bijdragen dit water schoon te maken. Met deze voorbeelden als inspiratie riep de gedeputeerde de waterrecreatiesector op om na te denken over hoe we op een meer duurzame manier kunnen genieten van het water in Zuid-Holland. De gedeputeerde gaf aan ook als provincie te investeren in verduurzaming van de waterrecreatie zoals bijvoorbeeld de aanleg van elektrische laadpunten voor de recreatievaart met andere partners en de subsidieregeling Waterrecreatie voor ‘groene’ projecten.

Bekijk onderstaande video waarin gedeputeerde Jeanette Baljeu in gesprek gaat met deze verschillende watersporters en ondernemers over duurzaam doen en oproept om bij te dragen aan een duurzame waterrecreatie: “Als je het water op gaat, zorg dat je niets achterlaat in het water en als je wat tegenkomt, haal het eruit!”.

Kennis, informatie en inspirerende projecten en initiatieven

De Week van de Duurzame Waterrecreatie is alweer voorbij, maar ook na deze week gaan we door met het verder verduurzamen van de waterrecreatie! De Week van de Duurzame Waterrecreatie begon met de lancering van de website duurzamewaterrecreatie.nl. Daarnaast zijn er veel nieuwe en interessante artikelen verschenen. Onder andere de infographics over bewust varen, alternatieve brandstoffen, elektrisch varen en duurzaam bootonderhoud. Houd de website ook na deze week goed in de gaten voor nieuwe informatie, kennis en inspirerende projecten en initiatieven over duurzame waterrecreatie.

 

Nieuws & evenementen