In februari 2024 heeft de BBZ samen met BoatBikeTours het platform Greenway opgericht waarop duurzame tips over vergroening en subsidies voor de passagiersvaart worden gedeeld. Ook particuliere schippers kunnen lid worden van dit platform.

Op Greenway zijn regelmatig updates te vinden over subsidies, regelgeving en duurzame technieken. Eigen ervaringen kunnen hier ook worden gedeeld. Collega’s en anderen kunnen bijvoorbeeld geïnformeerd worden over hoe het varen op HVO bevalt, of wat de impact van geïnstalleerde zonnepanelen is op het gebruik van de generator. Zo kan er van elkaar geleerd worden op weg naar een duurzamere chartervaart.

De inhoud van de site is niet compleet. Wie een eigen artikel wil plaatsen, bijvoorbeeld over een technische maatregel die aan boord is genomen en gedeeld kan worden met het platform, kan tekst en foto’s sturen naar een van de beheerders. Het artikel wordt vervolgens onder het juiste onderwerp geplaatst. Bij aanvullingen of verbeteringen op een reeds gepubliceerd artikel wordt verzocht contact op te nemen.

Meer informatie over het platform op de website van de BBZ.

©Foto boven: website Greenway Platform

Nieuws & evenementen