http://Filmposter_Nederland-onder-Water_uitsnede

Op 21 maart is tijdens de Waterschapsdag de film ‘Nederland onder Water’ in première gegaan. Deze productie laat voor het eerst in volle glorie de rijke maar onbekende onderwaternatuur van Nederland zien.

Niet eerder brachten ecologen en natuurfilmers zo veel tijd in en om het Nederlandse binnenwater door. Een team van ervaren natuurfilmers was twee jaar lang bezig om deze bijzondere wereld en haar bewoners in beeld te brengen.

In de bioscoop en op tv

Na de première op de Waterschapsdag is ‘Nederland onder Water’ te zien tijdens de ‘Nature on Tour’-maand in filmhuizen en bioscopen. In het najaar van 2022 wordt hij op de televisie uitgezonden door AVROTROS. De regie is in handen van ecoloog en onderwaterfilmer Arthur de Bruin van Blikonderwater en geproduceerd door Ispida Wildlife Productions, bekend van Marker Wadden en Wolf. De Stichting Co-productiefonds Binnenlandse Omroep (CoBO) heeft de productie medegefinancierd.

Ook de waterschappen zijn bij ‘Nederland onder Water’ betrokken. Behalve Stichting RAVON, Nationale Postcode Loterij (project Red Onze Paling), Prins Bernard Cultuurfonds, Gelders Waterschaps­fonds, Ark Natuurontwikkeling, Sport­visserij Nederland, provincie Gelderland, provincie Noord-Brabant, gemeente Amsterdam, Port of Amsterdam en STOWA hebben Drents Overijsselse Delta, Rijn en IJssel, Aa en Maas, Rivierenland, De Dommel, Rijnland, Hollandse Delta, Amstel, Gooi en Vecht, Limburg, Scheldestromen, Hunze en Aa’s en Vallei en Veluwe de productie mede mogelijk gemaakt.

Bekijk de trailer van Nederland onder Water:

Nieuws & evenementen