http://natural-yachts-boot-van-het-jaar

Op donderdag 10 september heeft de organisatie van de HISWA te water de Start-up prijs overhandigd aan de familie Poorting van Natural Yachts uit Heeg. Uniek is dat het bedrijf is gestart als gevolg van een bedrijfsplan waarop Josien en Sarah Poorting zijn afgestudeerd.

Duurzaam varen

Het familiebedrijf bestaat sinds 2019 en richt zich op de groene trend van het duurzame varen. De missie om varen zonder milieubelasting mogelijk te maken, wordt door de jury gewaardeerd. Dat doet het bedrijf door het aanbieden en verhuren van moderne jachten met innovatieve techniek. De deels of volledig elektrisch aangedreven jachten vallen op. Ze bieden de mogelijkheid om aan boord groene stroom te produceren. Moderne technieken als een brandstofcel range extender maken de moderne waterrecreant onafhankelijk van walstroom.

In het Experience center kunnen consumenten kennis maken met de verschillende vormen van elektrisch varen en dankzij de verhuur kunnen ze de jachten ook gedurende een langere tijd ervaren. “Natural Yachts is een duurzame, goed doordachte start-up, waarvan we in de toekomst veel mogen verwachten,” aldus de jury.

Lees meer over de ‘Boot van het jaar’ verkiezing en de andere winnaars.

© foto: Website Natural Yachts

Nieuws & evenementen