De nieuwe Fietsboot die sinds kort op de Vecht vaart, is duurzaam, elektrisch en stil. De boot wordt beheerd door vrijwilligers en vaart tussen Maarssen en Fort Nieuwersluis, langs het UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies en door Oudhollandse landschappen.

De stichting Veerdiensten op de Vecht heeft dit mogelijk gemaakt in samenwerking met partners, waaronder de provincie Utrecht, de provincie Noord-Holland, de gemeente Stichtse Vecht en het Waterschap Amstel Gooi en Vecht. De stichting vaart met twee Fietsboten: een op de Vecht en een op de Loosdrechtse Plassen. Beide Fietsboten zijn nu verduurzaamd. De fietsboot op de Vecht vaart dagelijks vanaf medio juni. Kijk voor de actuele vaartijden op: www.defietsboot.nl.

Gerund door vrijwilligers

De Fietsboot op de Vecht wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Hun werk is van belang voor erfgoed en recreatie, en zij fungeren als ambassadeurs voor de Hollandse Waterlinies. De boot draagt bij aan fiets- en wandelvoorzieningen en het verkennen van de historie, natuur en cultuur rond de Vecht, wat bijdraagt aan een duurzame en gezonde leefomgeving. De nieuwe elektrische fietsboot vervult binnen de gemeente Stichtse Vecht een unieke openbaar vervoerfunctie. De fietsboot en zijn vrijwilligers leveren zo een bijdrage aan duurzaam toerisme.

Er is een nieuwe folder uitgekomen met een nieuwe Fietsbootroute. Meer informatie over de fietsboot en over de Waterlinie Fietsbootroute op de website van de provincie Utrecht. 

©Foto boven: provincie Utrecht

 

Nieuws & evenementen