De provincie Noord-Holland biedt opnieuw subsidie aan kleinschalige activiteiten. Deze activiteiten moeten die inwoners van de provincie laten zien wat het belang is van een circulaire samenleving en hoe zij daar zelf aan kunnen bijdragen. 

De regeling is nu open en aanvragen kunnen tot 31 oktober 2024 worden ingediend. 

De subsidieregeling bestaat sinds 2020 en is in het leven geroepen omdat de provincie Noord-Holland regelmatig verzoeken voor financiering kreeg van kleine initiatieven. Inmiddels hebben 19 partijen deze subsidie mogen ontvangen. Zo ontving de kledingketting van Stichting CollAction subsidie die zij inzetten om mensen te stimuleren gebruikte kleding een tweede leven te geven. De Stichting Huis te Manpad heeft met de aangevraagde subsidie een film gemaakt over de waarde van hout als hernieuwbaar product. LiberTerra gebruikte de subsidie voor het organiseren van workshops speciaal voor kinderen over voeding en circulair bouwen. De voorbeelden zien? Bekijk dan de video hieronder. 

In 2024 is er wederom € 25.000 beschikbaar. Alleen stichtingen, verengingen en onderwijsinstellingen komen in aanmerking voor deze subsidie. Hieronder vallen natuurlijk ook organisaties die zich bezighouden met watersport en waterrecreatie. Zolang het maar onder de bovengenoemde bedrijfsvormen valt. Het aangevraagde bedrag mag niet meer zijn dan 80% van de totale kosten met een maximum van € 5.000 per initiatief. Meer informatie over de subsidie is te vinden op het subsidieloket van de provincie Noord-Holland. 

© Afbeelding boven: Provincie Noord-Holland  

Nieuws & evenementen