http://sup-clean-up-on-tour-watersportverbond

Niet alleen leren suppen, maar ook de natuur een beetje schoner maken. Dat is het doel van Clean up on Tour, een nieuw initiatief van het Watersportverbond dat 27 mei werd gelanceerd tijdens de opening van Dutch Water Week.

De SUP tour reist komende zomer door het hele land met een tweeledige doelstelling. Genieten van suppen en tegelijkertijd zwerfafval opruimen en zo het water een beetje schoner maken. Iedereen van 18 jaar en ouder kan zich gratis inschrijven via cleanupontour.nl.

SUP Clean Up on Tour

Enkele locaties die al op de planning staan zijn Amsterdam, Almere, Amersfoort en Sneek. Op elke locatie vindt een ochtend- en een middagsessie plaats. Na een korte SUP-instructie van een professionele instructeur, gaan de deelnemers ongeveer twee uur het water op om daar het afval uit te halen. Aan wal wordt het afval verzameld en gewogen.

Winnaar met het meeste afval

Aan het einde van elke tour wordt de totale hoeveelheid afval gewogen. Zo ontstaat er een ranking van het totaal opgehaalde afval per locatie per team. Aan het einde van het seizoen, tijdens de World Clean Up Day op 17 september 2022, wordt de afsluitende Tour in Sneek gehouden. Daar wordt symbolisch het winnende team dat het meeste afval heeft opgehaald, bekend gemaakt.

Arno van Gerven, directeur Watersportverbond: ‘Het is ongelofelijk wat het teweeg brengt als je suppend door de omgeving vuil uit het water haalt. Duimpjes, gejuich en geklap vanaf de kant. Dat is het doel van Clean up on Tour, bewustzijn creëren over het afval om ons heen en daar beter mee om te gaan. En natuurlijk kennismaken met deze laagdrempelige watersport!’

Badloe ambassadeur

Surfer Kiran Badloe, gouden medaillewinnaar in Tokio, heeft zich als ambassadeur aan Clean up on Tour verbonden: ‘Als sporter op het water kom ik enorm veel afval tegen. Ik heb me dan ook met hart en ziel aan dit initiatief verbonden en waar mijn schema het toelaat sup ik mee.’ Bekijk hieronder de introductievideo van Kiran Badloe:

The Future is Water

Clean up on Tour maakt onderdeel uit van de missie van het Watersportverbond “The Future is Water”. Hiermee wil het Watersportverbond samen met partner Allianz Benelux middels de watersport een bijdrage leveren aan het veiligstellen van de toekomst van onze wateren. Met Optimist on Tour, het jeugdkennismakingsprogramma van het Watersportverbond, bereiken beide partijen de jeugd met de sport en over dit thema. Met Clean up on Tour wil het Watersportverbond volwassenen op een leuke, sportieve en laagdrempelige manier bewust maken van hun verantwoordelijkheid richting een schone natuur en kennis laten maken met de watersport.

© foto boven: Watersportverbond – Leonard Faustle

Nieuws & evenementen