Samen met hoofdpartner Daikin, maakt Schaatsbaan Rotterdam stappen in het verduurzamen van hun schaatsbaan. Hierdoor verminderen zij hun energieverbruik.  

De schaatsbaan, die jaarlijks door zo’n 250.00 schaatsliefhebberds wordt bezocht, gebruikt sinds dit jaar de chillers van Daikin om het ijs te maken. Chillers zijn machines die de waterplas verkoelen en bevriezen, zodat er een ijslaag bestaat waar je op kunt schaatsen. De verwachting is dat deze keuze het energieverbruik ten opzichte van vorige jaren met 20% reduceert.  Het systeem toert automatisch af wanneer de ideale temperatuur is bereikt. Ook speelt het in op de buitentemperatuur. Bij warmer weer worden er meer toeren gemaakt dan bij koud weer.  

De schaatsbaan in Rotterdam is altijd al duurzamer geweest dan veel andere ijsbanen. Dit komt door een overtunneling van de baan, waardoor de energiebehoefte lager ligt. Dit neemt niet weg dat de organisatie de ambitie heeft om dit volledig naar nul te brengen. Dit kan echter pas wanneer deze baan een permanente plek toegewezen krijgt.  

Het hele verhaal over deze samenwerking en verduurzamingsslag is te lezen op de website van de Schaatsbaan Rotterdam 

© foto boven: Schaatsbaan Rotterdam 

Nieuws & evenementen