http://Foto%20van%20Waterbus%20op%20het%20water

Na een succesvolle testfase heeft provincie Zuid-Holland 3 elektrische waterbussen volledig in de vloot opgenomen. Stapsgewijs zal een emissievrije vloot worden gerealiseerd. 

De Waterbus is een openbaar vervoersmiddel in de regio Rotterdam-Drechtsteden. Met 4 lijnen verbindt de Waterbus Rotterdam en Dordrecht en verschillende omliggende gemeenten zoals Kinderdijk en Biesbosch.  

Naar een emissievrije vloot

Vorig jaar werd een testfase uitgevoerd waar drie elektrische waterbussen werden ingezet op de trajecten. Deze elektrische waterbussen zijn nu opgenomen in de vloot. Oude waterbussen zullen in fases worden vervangen door nieuwe, elektrische boten. Zo wordt in de provincie stapsgewijs gebouwd aan een emissievrije vloot. 

Provincie Zuid-Holland zet de Waterbus in om duurzame mobiliteit te bevorderen en files in de regio te verminderen. Hierdoor zijn ook de meer afgelegen delen van de regio beter aangesloten op het vervoersnetwerk.  

Zomerdienstregeling

Sinds april volgt de Waterbus de zomerdienstregeling. Reizigers kunnen met OV-chipkaart makkelijk in- en uitchecken of een e-ticket kopen. Fietsen mogen gratis mee, wat een mooie kans biedt voor recreanten om de omgeving vanaf het water te ervaren. Bekijk de nieuwe dienstregeling van de Waterbus. 

© Foto boven Damen

Nieuws & evenementen